TRAŽILICA
  BRZI LINKOVI  
Home O nama Kontakt Forum
 
 
NEWSCENTER
 
Hrana
O hrani
Hrana i zdravlje
Znanost na tanjuru
Proizvodi
Dodaci prehrani
O suplementima
Suplementi i zdravlje
Proizvodi
Pića
Voda
Voćni sokovi
Čajevi
Proizvodi
Oglasi
 
 
Sport i rekreacija
 
Poremećaj prehrane
 
Oglasi
Forum > Hrana > Voće i povrće > Češnjak
27.07.2016. 08:25
Nedavno sam na HRT4 gledao prilog o češnjaku.
U njemu je dr. Darija Vanešić Bender govorila kako se sastojak alicin oslobađa tek gnječenjem i u kontaktu sa zrakom.
U tom slučaju, valja li češnjak jesti onako zdravo seljački, tj. gristi, sažvakati i odmah gutnuti.
Da li se i tada oslobađa alicin u dovoljnoj količini, ili je ipak bolje ako se češnjak prvo zgnječi i sačeka neko vrijeme, pa onda pojede?
Davno sam tako nešto pročitao na netu, ali više ne mogu pronaći taj članak.

Lijepi pozdrav i hvala.


Offline
23.08.2016. 15:02
Poštovani,

kod pripreme češnjaka poželjno je češnjak najprije zgniječiti te potom pričekati neko vrijeme kako bi se oslobodila veća količina alicina.

Lijepi pozdrav,

nutricionistički tim Vitaminoteke
Offline
Korisnici
Korisničko ime
Lozinka
Zaboravili ste lozinku >>
Registriraj se >>
 
INFO BOX
Impressum
Linkovi
Priznanja
Marketing
 
Forum
 
Recepti
 
Savjeti
 
Pitanja i odgovori
 
On-line ordinacija
 
Knjige
 
PARTNERI
PLIVAmed.net
Zdrava krava
MojDoktor.hr
Net.hr
Vaše zdravlje
Profil
Moderna vremena Info
Daosin.com
G.A.Z. d.o.o.
Poliderma
Zdravo mršavljenje
Sretno dijete
Nestlé Adriatic
www.dietpharm.hr
 
         
 
 
     
  Copyright © Vitaminoteka d.o.o. | Sva prava pridržana.