Datum objave: 28. 10. 2010.

Usporedba unosa suncokretovog i ribljeg ulja u obliku dodatka prehrani pokazala je kako riblje ulje utječe na tendenciju smanjenja masnog tkiva odnosno na povećanje nemasne mase u tijelu.

Tijekom 6 tjedana trajanja istraživanja, ispitanicima koji su uzimali 4 g ribljeg ulja na dan (1600 mg eikozapentaenske i 800 mg dokozaheksaenske masne kiseline) smanjila se količina masnog tkiva u tijelu za 0,5 kg, a jednako toliko im se povećala nemasna masa.

Mnoga znanstvena istraživanja dovode omega – 3 masne kiseline u vezu sa širokim rasponom blagotvornog djelovanja na zdravlje uključujući smanjenje rizika od bolesti srca i krvnih žila i karcinoma, povoljno djelovanje na razvoj djeteta tijekom trudnoće, zdravlje zglobova i poboljšanje ponašanja i raspoloženja.

Izvor: Journal of the International Society of Sports Nutrition

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: omega,

Komentari