Datum objave: 20. 06. 2010.

Znanstvenici iz Australije su proučavali unos omega – 3 masnih kiselina kod oko 3000 osoba starijih od 50 godina. Ustanovili su kako je viši unos omega – 3 masnih kiselina povezan s manjom učestalošću pojave gubitka sluha.

Dodatno, viši unos ribe je također značajno povezan sa smanjenim rizikom od prezbiakuzije – progresivne nagluhosti koja nastaje starenjem. Osobe koje unose 2 ili više serviranja ribe tjedno imaju 42% smanjeni rizik od prezbiakuzije od osoba koje unose ribu manje od jedanput tjedno.

Znanstvenici su na temelju rezultata istraživanja zaključili kako bi prehrambena intervencija u smislu uzimanja omega – 3 masnih kiselina u obliku dodatka prehrani mogla spriječiti ili odgoditi gubitak sluha koji pogađa stariju populaciju.

Izvor: American Journal of Clinical Nutrition

Pošalji prijatelju na email
Ključne riječi: omega,

Komentari