Datum objave: 01. 01. 2005.

1 1 kg zrelijih pomidora ili rajčica

2 kapule ili crvena luka

1 glavica bijelog luka ili češnjaka

1 stručak petrusimula ili peršina

2 dl maslinova ulja

1 žlica šećera

sol i papar

Na maslinovu ulju kratko propirjajte isjeckanu kapulu, luk i petrusimul, dodajte oguljene pomidore i sve dugo tušite, povremeno miješajući, dok ne dobijete gusti umak. Posolite, popaprite i zasladite žlicom šećera. Ovo se jelo kod nas zove dubrovačka šalša i istovjetna je talijanskoj, dok se u dalmatinsku ne stavlja kapula. Šalša je univerzalni sredozemni dodatak tjestenini, njokima, lešom i pečenom mesu i osnova je mnogim umacima.
Ostale odabrane recepte knjige Kuharski kanconijer 2 -gurmanska sjećanja Mediterana možete pogledati ako [url="#"] Profil->Kuharski kanconijer 2" target=_self> [u] kliknete ovdje [/u] [/url].
Izdavač: [url="#"] [u]Profil International[/u][/url], Zagreb 2004

Pošalji prijatelju na email

Komentari