Datum objave: 01. 01. 2005.

1 kg brašna po izboru

1 dag kvasca u prahu

2 dag soli

1 čaša vode

U krušno tijesto od crnog ili miješanog brašna, na jedan kilogram brašna dodajte dva dekagrama soli i jedan dekagram kvasca u prahu ili komad jučerašnjeg tijesta koje je fermentiralo u listu kupusa te čašu vode. Mijesite kao i druge kruhove dok se tijesto ne odlijepi od ruku. Oblikujte veliki kruh na dasci za miješanje, pokrijte krpom i pustite da se kisa. Kad je tijesto doseglo gotovo dvostruki obujam, namažite se odozgo vodom i stavite na listove kupusa na vrelom ognjištu. Zarežite križ i pokrijte keramičkom ili metalnom pekom kako bi se kruh ispekao ispod pepela i žara. Kad je gotov, otresite pepeo i pustite da se malo ohladi. Isti postupak miješanja i dizanja vrijedi i za ostala dva kruha ili pogače.
Ostale odabrane recepte knjige Kuharski kanconijer 2 -gurmanska sjećanja Mediterana možete pogledati ako [url="#"] Profil->Kuharski kanconijer 2" target=_self> [u] kliknete ovdje [/u] [/url].
Izdavač: [url="#"] [u]Profil International[/u][/url], Zagreb 2004

Pošalji prijatelju na email

Komentari