TRAŽILICA
  BRZI LINKOVI  
Home O nama Kontakt Forum
 
 
NEWSCENTER
 
Hrana
O hrani
Hrana i zdravlje
Znanost na tanjuru
Proizvodi
Dodaci prehrani
O suplementima
Suplementi i zdravlje
Proizvodi
Pića
Voda
Voćni sokovi
Čajevi
Proizvodi
Oglasi
 
 
Sport i rekreacija
 
Poremećaj prehrane
 
Oglasi
  Početna > U fokusu
09.10.2013
Priče o hrani: od mesa do moussea
NOVA HIT KNJIGA DOC. DR. SC. DARIJE VRANEŠIĆ BENDER RAZOTKRIVA KEMIJU HRANE U VAŠOJ KUHINJI


Hrana o nama govori puno više nego što mislimo. A ponekad i nego što želimo. U izboru jela i načinu njegove pripreme zrcali se naš cjelokupan odnos prema društvu i prema nama samima. Zato hrana zaslužuje naše znanje i ljubav – osnovna je poruka najnovije knjige Darije Vranešić Bender “Priče o hrani”, koja se čita poput najboljeg krimića, i u jednom zalogaju.

Ova knjiga, kako navodi recenzentica doc. dr. sc. Donatella Verbanac, otvara apetit za znanjem o hrani jer iznosi nove podatke koji privlače pozornost i bude interes za samostalno eksperimentiranje u kuhinji.

Autorica vješto uvlači čitatelja u složeni svijet hrane na zanimljiv i poučan način. Riječ je o štivu koje se lako čita i koje, unatoč utemeljenosti na egzaktnim znanstvenim činjenicama iz područja nutricionizma i prehrambene tehnologije, te izraženom autorskom pristupu opisanoj problematici, posjeduje potrebnu univerzalnost, čineći knjigu bliskom svakom čitatelju.

Knjiga „Priče o hrani“ drugi je hit Darije Vranešić Bender, nutricionistkinje s bogatim iskustvom u različitim područjima znanosti, kliničkog rada i konzultantskih aktivnosti.

Knjiga je podijeljena u tri dijela koji nose nazive "Kultura prehrane", "Simbioza žlice i vilice" i "Robovi okusa". Prvi dio govori o odnosu čovjeka i hrane kroz neke nove i stare spoznaje o percepciji okusa, psihološkom doživljaju hrane i hranjenja te podastire osnovne činjenice o mediteranskoj prehrani kao zlatnom standardu moderne prehrane - u organoleptičkom i zdravstvenom smislu.
Drugi dio prikaz je različitih svakodnevnih namirnica – od kruha i žitarica, preko mesa, ribe, mliječnih proizvoda, piva, vina do različitih dodataka, poput šećera, soli, sladila i začina. Sve te namirnice prikazane su kroz prizmu kemije hrane u kuhinji, od povijesnih podataka do moderne molekularne gastronomije. Pritom su kemijske promjene koje se zbivaju u hrani tijekom pripreme objašnjene jednostavno, razumljivo, a ipak oplemenjuju znanje nevještih u kuhinji, kao i profesionalnih kuhara.

Treći dio simboličnog naziva „Robovi okusa“ donosi priče o nekim omiljenim jelima i njihovim osobitostima, poput čokolade, juhe, različitih pjenica, emulzija kao što je majoneza ili omiljene ledene delicije sladoleda.

Priče o hrani zapravo su zbirka intrigantnih priča koje otkrivaju što se doista kuha u vašoj kuhinji. Namirnice su secirane oštrim perom znanstvenice, zaljubljenice i vrhunske poznavateljice hrane. Knjiga je mikroskopski precizna, ali i sočna zbirka koja otvara nove horizonte spoznaje o hrani i kulinarstvu. Uronite i vi u čaroban svijet hrane i saznajte pregršt novih korisnih informacija.
Izdavač: C.T. – Poslovne informacije d.o.o., Zagreb, Ljudevita Posavskog 22/II; Tel./fax: 01/46 12 083

Knjigu potražite u trgovinama Tisak medije i svim boljim knjižarama po cijeni od 129 kn

Knjigu možete kupiti i online putem sljedećih web-shopova:

Mondo.hr

Medicinska naklada
Rekli su o knjizi:
„Praktične, informativne, aktualne, znanstvene, ali i nježno ispričane priče o odnosu čovjeka i hrane, o intimnoj vezi u kojoj ljubav i znanje taj odnos čine zdravim i sretnim!“

Jasna Duspara

glavna urednica portala Zdrava Krava

„Uza sve spoznaje o dobrim i lošim namirnicama, autorici je ipak prvo na pameti da je blagovanje nadasve disciplina u kojoj su tolerancija i demokratičnost na prvome mjestu pa kad je nešto jako fino i ne mora biti samo zdravo. Ova je knjiga kao najfinija spiza.“

Radovan Marčić

hedonist i gastrokritičar

„Knjiga je poučna i zanimljiva, a čita se kao krimić jer stalno iznosi nove i nove podatke koji nam privlače pozornost te, što je najvažnije, budi interes da sami eksperimentiramo i tražimo nova rješenja u kuhinji.“

Doc. dr. sc. Donatella Verbanac

biokemičarka i autorica knjiga o hrani i prehrani

„Knjiga „Priče o hrani“ na zanimljiv vas način uvlači u kemiju hrane i trendove u kuhinji. Podjednako je namijenjena kuharima amaterima i profesionalcima, budi maštu i otvara vidike za nove eksperimente. Ova knjiga može pomoći u pokušaju da učinimo naš posao zanimljivijim i kreativnijim jer čak i najmonotoniji posao može imati kreativnu komponentu, a kako onda neće nešto kao što je rad u kuhinji gdje je, prema Darijinim riječima „bezbroj mogućih kombinacija“.“

Marijo Čepek, chef i kulinarski konzultant

Oblizeki d.o.o.

Za dodatne informacije i narudžbe obratite se na adresu izdavača:
C.T. – Poslovne informacije d.o.o., Zagreb, Ljudevita Posavskog 22/II; Tel./fax: 01/46 12 083; info@ct-poslovneinformacije.hr

Najčitaniji članci
20.03.2017.
Masnim kiselinama oraha do bolje kvalitete sperme
22.03.2017.
Proizvodi od soje i karcinom
21.03.2017.
Borovnice mogu poboljšati pamćenje kod starije populacije
23.03.2017.
Hedonisti najčešće vjeruju marketinškim trikovima
24.03.2017.
Prebiotici protiv astme izazvane naporom
(0) Komentiraj Ispiši Pošalji
Korisnici
Korisničko ime
Lozinka
Zaboravili ste lozinku >>
Registriraj se >>
 
INFO BOX
Impressum
Linkovi
Priznanja
Marketing
 
Forum
 
Recepti
 
Savjeti
 
Pitanja i odgovori
 
On-line ordinacija
 
Knjige
 
PARTNERI
PLIVAmed.net
Zdrava krava
MojDoktor.hr
Net.hr
Vaše zdravlje
Profil
Moderna vremena Info
Daosin.com
G.A.Z. d.o.o.
Poliderma
Zdravo mršavljenje
Sretno dijete
Nestlé Adriatic
www.dietpharm.hr
 
         
 
 
     
  Copyright © Vitaminoteka d.o.o. | Sva prava pridržana.